- Advertisement -spot_img

Predicții pentru prețul ADA pe 22 august 2021

Am scris acest articol despre prețul ADA (Cardano) în data de 22 august, nu pentru că se întamplă ceva special la acea dată ci...

Cripto Investiția

„Investiția în cripto este acum ceva tematic”: CEO-ul Grayscale

HomeUncategorizedCardano update februarie 2021

Cardano update februarie 2021

- Advertisement -spot_img

Pe data de 13 februarie 2021, Charles Hoskinson – CEO-ul IOKH – firma care se ocupă de dezvoltarea platformei Cardano, a vorbit într-un video transmis pe Youtube și Twitter despre o serie de update-uri și anunțuri la care urmează să asistăm în următoarea perioadă. Mai jos facem un rezumat a celor mai importante idei, dar pentru mai multe detalii ar fi bine să urmăriți întreg clipul pe care îl găsiți la finalul articolului.

Primul eveniment important – Mary hard-fork de tip HFC (hard-fork combinator) va avea loc pe 24 februarie și va oferi platformei capabilitatea de a crea “native multi asset”. Este al 2-lea hard-forg legat de era Goguen – era smart-contract, primul hard-fork Allegra având loc în decembrie 2020, acesta vizând introducerea metadata în tranzacții foarte necesare în raport cu reglementările internaționale atunci platforma va interacționa direct cu lumea și economia reală.

Practic, dupa acest update, în rețea se pot crea tokeni noi (monede noi) capabilitate pe care o avea până acum doar Ethereum. Ca noutate, Charles ne vorbește despre un nou protocol care oferă posibilitatea de a plăti taxele pe tranzacții în rețea chiar în tokenii nativi nou creați. În acest sens, Aggelos Kiayias șeful diviziei de dezvoltare, va vorbi despre acest subiect mai pe larg la update-ul de la sfârșitul lunii februarie.

În luna martie se va vorbi mult despre era Goguen. Plutus test-net numit Alonzo va fi lansat imediat dupa Mary hard-fork. Plutus este limbajul de programare de bază al platformei Cardano care va aduce la viața capabilitățile smart-contract. Pe test-net vor fi verificate în profunzime multe aspecte importante legate în special de securitatea sistemului și vor fi făcute câateva experimente printre care încercarea de a crea ceva asemănător Uniswap în rețeaua Cardano (Uniswap este cel mai mare DEX – exchange descentralizat din rețeaua Ethereum) și este un element de bază pentru DeFi

Apoi vorbește despre câteva parteneriate semnificative dar fără a da prea multe detalii, acestea urmând să fie anunțate probabil în cursul acestei luni.

Este vorba despre un parteneriat privat care ar putea aduce lichidități în rețeaua Cardano foarte necesare pentru DeFi.

Alt parteneriat ar putea avea legatură cu strategia pentru Africa, în urma căruia rețeaua Cardano ar putea primi peste 5 milioane de utilizatori – aici fiind vorba de un parteneriat guvernamental – câteva mici detalii mai trebuie puse la punct înainte de anunțul oficial. Cănd va deveni realitate acesta va fi cea mai mare legatura între blockchain și lumea reală realizată până acum în întreaga cryptosferă.

Parteneriatul cu Runtime Verification are legatură cu dezvoltarea pe termen a mașinilor virtuale IELE și KEVM, în programul Alpha Frontier 2021-2025 ce are în vedere aducerea în Cardano a dezvoltatorilor celor mai importante limbaje de programare. Tot aici vorbește despre un posibil parteneriat cu o universitate importantă în vederea creării unui centru specializat de pregătire progamatori pentru smart contract.

Proiectul Catalist, pentru runda 4 fondul este de un milion de dolari. Tot în legătură cu proiectul Catalist, Charles spune ca IOHK a angajat un jurnalist care să intervieveze pe cei care au primit fonduri pentru a putea ține la curent comunitatea în legatură cu evoluția proiectelor care au primit finanțare.

Despre toate acestea și multe altele lucrui interesante, puteți afla vizionănd clipul de mai jos.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here