- Advertisement -spot_img

Predicții pentru prețul ADA pe 22 august 2021

Am scris acest articol despre prețul ADA (Cardano) în data de 22 august, nu pentru că se întamplă ceva special la acea dată ci...

Cripto Investiția

„Investiția în cripto este acum ceva tematic”: CEO-ul Grayscale

HomeUncategorizedInfrastructura de identitate digitală pentru cetățenii europeni ar putea fi construită pe...

Infrastructura de identitate digitală pentru cetățenii europeni ar putea fi construită pe Cardano?

- Advertisement -spot_img

Un articol apărut pe 3 iunie pe euronews.com distribuit pe twitter a aprins imaginația comunității Cardano și a deschis calea unor speculații mai mult decât interesante.

În tweetul dat ieri de Pieter Nierop, acesta se întrebă dacă articolul de pe euronews are legatură cu Atala Prism – soluția de identitate digitală creată de IOHK pentru Cardano. În articol se vorbește despre faptul că, cităm:

Comisia Europeană a prezentat planuri pentru a stabili o „identitate” digitală europeană pe care cetățenii să o poată utiliza pentru a deschide conturi bancare, pentru a depune declarații fiscale și pentru a se înscrie la universitate.

Fiecare cetățean, rezident și afacere din Uniunea Europeană va avea dreptul să obțină identitatea digitală, deși nu va fi obligatorie. Instrumentul va fi gratuit și valabil în toate cele 27 de state membre.

În același articol, două rânduri mai jos găsim un link către un articol intitulat Digital Identity for all Europeans pe care dacă îl citim cu atenție, ne putem face o idee ce ar putea însemnă acest lucru și despre beneficiile sale.

Câteva ore mai târziu într-un alt tweet, Pieter Nierop dezvăluie o potențială legatură IOHK și proiectul de identitate digitală al UE în acest scurt articol: https://cordis.europa.eu/project/id/780477

În articolul se vorbește sumar despre tehnologiile blockchain și DLT – distributed ledger technology și beneficiile pe care le-ar avea pentru societate. Tot în acest articol este indicat proiectul PRIViLEDGE.

PRIViLEDGE este un consorțiu compus din Universități europene, centre de cecetare și companii din domeniul hitech.

În lista partenerilor găsim Input Output Research (I.O. Research) care este o filială europeană a Input Output HK Limited (IOHK), cu sediul în Cipru. Lista partenerilor PRIViLEDGE o puteți găsi aici. https://priviledge-project.eu/consortium

Studiind rolurile partenerilor acestui consorțiu, observam că sub coordonatrea IBM se fac cercetări avansate în domeniile cryptografiei și blockchain, privacy-enhancing computations, multi-party computation and public ledgers, a prototype online voting system, software updates of public ledger systems.

De fapt scopul proiectului PRIViLEGE este de a dezvolta și avansa tehnici care sporesc confidențialitatea, anonimatul și consensul descentralizat eficient pentru tehnologiile de registre distribuite (DLT).

Acest proiect a primit finanțare din programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de subvenționare nr. 780477.

Toate acestea sunt informații publice, iar legătura dintre proiectul de identitate digitală al UE și ATALA PRISM este pur speculativă, și nu confirmată oficial. Totusi cunoaștem implicarea la nivel guvernamental a IOHK / Cardano / ATALA Prism în Africa – Etiopia. N-ar fi imposibil ca și la nivelul Uniunii Europene o soluție asemănătoare bazată pe ATALA PRISM să fie anunțată, date fiind toate legăturile prezentate mai sus. Iar dacă mergem și mai departe cu speculațiile, putem imagina o soluție globală de identitate digitală bazată pe tehnologia bockchain folosind ATALA și Cardano.

Cert este că acesta este drumul spre care ne îndreptăm iar anii ce urmează vom fi martorii unor schimbări profunde a felului în care ne raportăm la identitate digitală și la felulul în care reprezentăm, păstrăm și mutăm valoarea prin internet.

Cardano este unul din cei mai mari jucători din domeniul și singurul proiect din cryptosfera care și-a facut toate lecțiile la modul cel mai riguros cu putință. În acest moment nu aș putea vedea un alt candidat mai potrivit la funcția de “world’s financial and social operating system“.

Acest articol este doar o speculație în baza unor informații publice. Acest articol nu este un sfat financiar!

ATALA PRISM este o soluție de identitate descentralizată care permite oamenilor să dețină datele lor personale și să interacționeze cu organizațiile fără probleme, în mod privat și în siguranță.

Mai multe detalii despre Atala Prism găsiți pe https://atalaprism.io/

Ce este, cu ce se ocupă și cine coordoneaza CORDIS – The Community Research and Development Information Service, găsiți aici: https://cordis.europa.eu/about/en

Dacă doriți să ne sustineți vă rugam să delegați o parte din portofoliul ADA pe stakepool-ul nostru cu tickerul: CHARM

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here