Categories
Uncategorized

Input Output in parteneriat cu Wolfram Alpha

Tehnologia smart contract – contract inteligent pe blockchain este intr-adevar revolutionara pentru ca ofera o modalitate rapida, ieftina si sigura de a gestioneaz─â acordurile intre doua sau mai multe parti.

Contractele inteligente pe blockchain pot fi utilizate la scara globala pentru dapp – aplicatii descentralizate, urmarire in lanturi de aprovizionare, DeFi – servicii financiare descentralizate, sanatate, sisteme de votare, stable-coins – cryptomonede cu valoare stabila, DEX-uri – exchange-uri descentralizate etc.

Totusi un smart contract nu poate “vedea” in afara retele blockchain pe care ruleaza. Pentru a fi cu adevarat utilie in viata reala, contractele inteligente trebuie sa poata procesa atat date onchain cat si date offchain. Pentru a ca datele din blockchain sunt considerate sigure si imuabile, lucrul cu date offchain – din afara blockchainului trebuie facut intr-o maniera speciala care confera acelasi nivel de incredere ca si datele onchain – din interiorul blockchainului. Aceste sisteme autonome si descentralizate de achizite a datelor din offchain se numesc oracole.

Wolfram Alpha este un astfel de “sistem de incredere” ce ofera date din lumea pentru multe companii din S&P500 si nu numai. Face asta inca dinanintea apartiei smart contract pe blockchain.

Parteneriatul dintre Input Output si Wolfram Alpha are ca scop de a combina capabilitatile smart-contract ale retelei Cardano si tehnologia sistemelor de oracole intr-o maniera superioara oricarui alt competitor actual. Practic, daca construiesti un contract inteligent in reteaua Cardano, poti accesa informatii de tip oracol folosind functiile Cardano, nemai fiind nevoie de a apela a retele separate, specializate in prelucrarea unor astfel de informatii.

“Cand construiesti pe Cardano ai baterii incluse” – Charles Hoskinson

Totodata, acest parteneriat va duce la integrarea informatiilor din reteaua Cardano in asistenti virtuali precum Siri si Alexa. Fazele initiale de integrare cu Wolfram sunt prevazute pentru a doua parte a anului viitor.

Va recomad sa urmariti videoul de mai jos in care Charles Hoskinson vorbeste despre beneficiile parteneriatului dintre Wolfram Alpha si Cardano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *