- Advertisement -spot_img

Predicții pentru prețul ADA pe 22 august 2021

Am scris acest articol despre prețul ADA (Cardano) în data de 22 august, nu pentru că se întamplă ceva special la acea dată ci...

Cripto Investiția

„Investiția în cripto este acum ceva tematic”: CEO-ul Grayscale

HomeUncategorizedInput Output in parteneriat cu Wolfram Alpha

Input Output in parteneriat cu Wolfram Alpha

- Advertisement -spot_img

Tehnologia smart contract – contract inteligent pe blockchain este intr-adevar revolutionara pentru ca ofera o modalitate rapida, ieftina si sigura de a gestionează acordurile intre doua sau mai multe parti.

Contractele inteligente pe blockchain pot fi utilizate la scara globala pentru dapp – aplicatii descentralizate, urmarire in lanturi de aprovizionare, DeFi – servicii financiare descentralizate, sanatate, sisteme de votare, stable-coins – cryptomonede cu valoare stabila, DEX-uri – exchange-uri descentralizate etc.

Totusi un smart contract nu poate “vedea” in afara retele blockchain pe care ruleaza. Pentru a fi cu adevarat utilie in viata reala, contractele inteligente trebuie sa poata procesa atat date onchain cat si date offchain. Pentru a ca datele din blockchain sunt considerate sigure si imuabile, lucrul cu date offchain – din afara blockchainului trebuie facut intr-o maniera speciala care confera acelasi nivel de incredere ca si datele onchain – din interiorul blockchainului. Aceste sisteme autonome si descentralizate de achizite a datelor din offchain se numesc oracole.

Wolfram Alpha este un astfel de “sistem de incredere” ce ofera date din lumea pentru multe companii din S&P500 si nu numai. Face asta inca dinanintea apartiei smart contract pe blockchain.

Parteneriatul dintre Input Output si Wolfram Alpha are ca scop de a combina capabilitatile smart-contract ale retelei Cardano si tehnologia sistemelor de oracole intr-o maniera superioara oricarui alt competitor actual. Practic, daca construiesti un contract inteligent in reteaua Cardano, poti accesa informatii de tip oracol folosind functiile Cardano, nemai fiind nevoie de a apela a retele separate, specializate in prelucrarea unor astfel de informatii.

“Cand construiesti pe Cardano ai baterii incluse” – Charles Hoskinson

Totodata, acest parteneriat va duce la integrarea informatiilor din reteaua Cardano in asistenti virtuali precum Siri si Alexa. Fazele initiale de integrare cu Wolfram sunt prevazute pentru a doua parte a anului viitor.

Va recomad sa urmariti videoul de mai jos in care Charles Hoskinson vorbeste despre beneficiile parteneriatului dintre Wolfram Alpha si Cardano.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here