- Advertisement -spot_img

Predicții pentru prețul ADA pe 22 august 2021

Am scris acest articol despre prețul ADA (Cardano) în data de 22 august, nu pentru că se întamplă ceva special la acea dată ci...

Cripto Investiția

„Investiția în cripto este acum ceva tematic”: CEO-ul Grayscale

HomeUncategorizedIOHK anunță cea mai mare implementare blockchain într-un parteneriat cu guvernul Etiopiei

IOHK anunță cea mai mare implementare blockchain într-un parteneriat cu guvernul Etiopiei

- Advertisement -spot_img

IOHK – compania care dezvoltă platforma Cardano, a anunțat azi cea mai mare implementare a tehnologiei blockchain de până acum într-un parteneriat guvernamental. Mai exact este vorba despre proiect ce are în vedere digitalizarea sistemului de învățământ al Etiopiei.

Soluția enterprise de identitate descentralizată Atala PRISM va fi utilizată pentru înregistrarea și monitorizarea notelor a 5 milioane de elevi, din 3.500 de școli și aproximativ 750.000 de profesori.

Scopul este de a oferi tuturor studenților calificative digitale verificabile prin blockchain, care reduc cererile de înscriere frauduloase la universități și locuri de muncă și cresc mobilitatea socială, permițând potențialilor angajatori să verifice toate notele fără agenții terțe.

Guvernul Etiopiei eliberează, de asemenea, tuturor profesorilor și elevilor tablete și o rețea de internet dedicată, oferind tuturor studenților acces instantaneu la dosarele lor academice, deschizând învățământul superior și ocuparea forței de muncă pentru 80% dintre studenții care trăiesc în regiunile rurale.

ID-urile studenților vor fi, de asemenea, asociate cu datele din Learning Management Systems și valorificate de algoritmi de învățare automată pentru a conduce predarea personalizată, un curriculum dinamic și politici și finanțare bazate pe date.

Platforma blockchain poate verifica datele cu caracter personal fără instituții terțe, ajutând la protejarea confidențialității datelor și oferind populațiilor rurale izolate accesul la educație, angajare și alte servicii financiare sau sociale.

Sistemul național de identitate bazat pe blockchain se află în centrul Strategiei de transformare digitală a Etiopiei – Digital Ethiopia 2025. Guvernul a emis un standard național de identitate, iar ID-ul blockchain-ului Atala PRISM va fi primul sistem care va emite ID-uri bazate pe acest standard.

Strategia urmărește să stimuleze transformarea țării într-una dintre țările cu venituri medii ale lumii prin digitalizarea sectoarelor precum agricultura, producția și turismul.

Etiopia examinează, de asemenea, adoptarea pe scară mai largă a produselor ATALA, care includ platforma PRISM, pentru orice, de la tracking bazat pe blockchain a lanțurilor de aprovizionare pentru agricultori mici până la ID-uri digitale pentru transport sau asistență medicală.

Africa este ținta principala a IOHK și Cardano, Charles Hoskinson exprimându-se în nenumărate rânduri în acest sens. El este convins că tehnologia blockchain ar putea reduce vizibil discrepanțele dintre țările sărace și țările dezvoltate.

Mai multe detalii despre toate acestea și multe altele vor fi făcute publice pe 29 aprilie în cadrul evenimentului Africa Special la care puteți participa înscriindu-vă pe https://africa.cardano.org/

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here