- Advertisement -spot_img

Predicții pentru prețul ADA pe 22 august 2021

Am scris acest articol despre prețul ADA (Cardano) în data de 22 august, nu pentru că se întamplă ceva special la acea dată ci...

Cripto Investiția

„Investiția în cripto este acum ceva tematic”: CEO-ul Grayscale

HomeUncategorizedPentru prima data Bitcoin sparge pragul de 20000$

Pentru prima data Bitcoin sparge pragul de 20000$

- Advertisement -spot_img

Premiera pentru Bitcoin care sparge azi pragul psihologic de 20000 dolari. Da, este o premiera pentru ca pe valul din decembrie 2017, Bitcoin nu a depasit valoarea de 19800$ conform coinmarketcap.com

Este un moment foarte important si asteptat de intreaga comunitate crypro, care nu face decat sa confirme modelul ciclic de evolutie a pretului Bitcoin.

Bitcoin ecolutie ciclica

Patru puncte cheie definesc Bitcoin in 2020:

  • 13 martie – crash-ul in care intreaga economie globala a colapsat intr-un black swan event, datorat in mare parte restrictiilor impuse de pandemia COVID-19;
  • 11 maiBitcoin halving – injumatatirea de recompensa pentru minerii Bitcoin, de la 12.5 BTC, la 6.25 BTC;
  • 30 octombrie – un nou ATH (all time high) cand Bitcoin a depasit vechiul pret record stabilit in decembrie 2017;
  • 16 decembrie, ziua in care pretul Bitcoin trece pragul de 20000$.

Desi 2020 a fost un an dificil pentru intreaga economie globala, pretul Bitcoin a continuat sa se aprecieze si sa depaseasca asteptarile pesimistilor ba chiar si pe cele ale optimistilor mai rezervati.

2020 poate fi considerat anul in care investotorii institutionali incep sa isi indrepte atentia spre Bitcoin. Fonduri mari de investitii au inceput sa investeasca masiv Bitcoin, aceasta fiind o dovada in plus ca Bitcoin va fi aici pentru multa vreme. De asemenea, companii gigant listate pe bursa, dispun de lichiditati impresionante, unele dintre ele facand deja pasii necesari investitiilor in Bitcoin pentru a-si proteja profiturile.

Intr-adevar, investitiile in Bitcoin si alte cryptomonede sunt riscante dar, pot fi foarte profitabile, iar aici nu ma refer in nici un caz la daily-trading pentru ca volatilitatea este foarte mare. Ma refer la investitie pe termend mediu-lung, care pot fi incadrate in cicluri de 4-5 ani. Ciclicitatea pretului Bitcoin este o realitate care ofera predictibilitate, si care poate fi speculata si transformata in profit frumos, daca exista disciplina si rabdare.

Care sunt asteptarile legate de pretul Bitcoin in acest nou val care a inceput “oficial” pe data 11 mai? (cand a avut loc injumatatirea de recompensa a minerilor)

Parerile sunt impartite, dar comunitatea Bitcoin este extrem de optimista.

  • 10X fata de ultimul ATH, ar fi rezonabil spun unii, adica in jur de 200000 dolari;
  • Altii mai rezervati precum Mike Maloney (investitor in aur si alte metale pretioase), sustin ca ar putea atinge aproximativ 50000$;
  • Unii traderi importanti din cryptosfera au anuntat ca schemele lor de exit incep pe la 100000-120000$;
  • Cele mai mari valori vehiculate sunt de aproximativ 500000$ per Bitcoin, explicatia data fiind hyperinflatia masiva generata de “printarea” a peste 9 trilioane de dolari doar in 2020 de catre Rezerva Federala a Statelor Unite.

Cand va atinge Bitcoin valoarea maxima a acestui ciclu?

Conform graficului de mai sus, acest lucru se poate intampla oricand intre 2021 si 2023. Nu e necesar sa fie asa, dar exista o mare probabilitate ca lucrurile sa se aseze pe grafic repetand ciclicitatea.

Eu personal cred ca maximele pe Bitcoin vor fi atinse undeva intre decembrie 2021 si iunie 2022. Atentie!!! Acesta nu este un sfat financiar!

Ce se va intampla dincolo de acest ciclu?

Exista o convingere din ce in ce mai puternica in comunitatea crypto, ca Bitcoin ar putea atinge pretul de un milion de dolari chiar mai repede de 2030. Asta ar insemna o capitalizare de peste 25 de trilioane. Dar aurul are deja o capitalizare de aproximativ 9 trilioane. Daca Bitcoin va deveni un bun global, are toate sansele sa depaseasca capitalizarea aurului. Asa cum am mentionat mai sus, anul 2020 a fost anul in care institutiile financiare au intrat in Bitcoin si crypto. Nu ar fi de mirare ca in cativa ani, instituriile guvernamentale sa isi dezvaluie portofoliile lor de Bitcoin. Asta ar aduce cu sine o scadere drastica a volatilitatii, si nu va mai fi interesant pentru investitorul de rand.

Oportunitatea este acum, evident, la 5$ / Bitcoin a fost adevarata oportunitate, apoi la 30$, apoi la 100$ apoi la 1000$. Depinde de perspectiva, posibilitati si asteptari. Altii considera oportunita orice retragere a pretului. Sa nu uitam: Bitcoin este o cantitate finita. doar 21 milioane vor fi minati si atat. Din acestia, aproximativ 5 milioane Bitcoin sunt pierduti pentru totdeauna. Pentru cryptosfera, Bitcoin este un fel de religie, din exterior e vazut ca un joc de noroc sau schema piramidala cu sfarsit tragic iminent. Multi ii canta prohodul inca de la aparitie (vezi Peter Schiff – investitor in aur si alte metale pretioase). Multi s-au imbogatit, dar mai multi s-au ars; unii pentru ca sau apucat de speculatii pe Bitcoin, altii ca au intrat pe varful unui val, urmand sa vanda totul la pret mai mic, panicati fiind de fluctuatiile mari. Tocmai de aceea se recomanda sa nu investesti mai mult decat iti permiti sa pierzi.

Cat despre perioada imediat urmatoare, eu personal cred ca va fi extrem de spectaculoasa, sfarsitul de an ar putea sa ne surprinda cu Bitcoin spargand noi si noi recorduri. 2021 cred ca va fi un an extrem de interesant atat pentru Bitcoin dar mai ales pentru intreaga industrie crypto.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Stay Connected
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Must Read
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here